Menu

Snyggaste höst och vinterskorna

När det är dags att gå över till varmare skor så finns det också en mängd varianter att välja bland. Svarta boots är en klassiker som håller hela vintern med rätt fodring. Inom trenderna för i höst för damer kommer mocka igen och där framförallt 1990-talet syns stort i skomodet. Årets färg är nämligen vinrött eller ”burgundy”. Sammet är en stor trend liksom grövre klack, så kallade ”klossklackar”. Influenser som sammantaget kan spåras till både 70-tal och grungeåren i början på 90-talet. Du hittar också många olika varianter av ankelboots i enkelt svart men också i jeanstyg eller silver.

Festliga alternativ
När det gäller partyskor och loafers så går klossklackarna och sammetstrenden igen, som i högklackade boots med V-ringning till höstens dansgolv. Till och med designermärket Saint Laurent satsar på snygga boots i vinröd sammet. Vill du bara ha snygga lågskor till kontoret så finns diskreta svarta modeller och även herrinspirerade skor kommer stort, återigen i vinrött. Lårhöga stövlar med klack (tänk de engelska snörkängorna men utan snörning!) har också visats mycket under modeveckorna (damernas värld)

photo-1475027204167-3187bf798ba2I mannens höstutbud finns också de klassiska bootsen, från Zara för 999 kr. Så kallade Monkstraps kommer tillbaka i mocka och helst i klassisk brun färg. Monkstraps är en traditionell herrsko med spännen som är vanlig även i läder. Vi ser även de coola mockabootsen från Tom Ford och stilrena svarta loafers från Gant i herrsortimentet.

Förbered tidigt
Men hösten i all ära, det kan vara bra att börja titta på vinterskor redan nu när temperaturen börjar krypa nedåt. Här är några tips från Metro Mode som garanterat värmer: blå fodrade jodhpurs från Ganni är till exempel riktigt snygga som vinterskor. Jodhpurs är ett slags lågskaftade ridskor som också används traditionellt med ridbyxor.
Clarks curlingkängor är en klassiker i vintergarderoben för det kalla nordiska klimatet då den både värmer och motverkar halka. Dessutom känns den lätt för att vara vintersko. Tretorn har lanserat en smart låg gummistövel med ullfodrad insida som gör dig garanterat varm och torr. De klassiska moonbootsen har uppdaterats och heter numera Ikki, som är en låg lite modestare variant i mocka och med knytning.