Menu

Sko dig trendigt

Det är något speciellt med just skor, och utöver deras funktion så utgör de nästan lite av en samling för många. Både män och kvinnor handlar långt mycket fler skor än de skulle behöva, för att följa nya trender eller för att man råkat springa på ett par skor man helt enkelt inte kan gå miste om. Många låter dessutom skorna vackert pryda hallen eller garderoben, där de blir till en del av inredningen. Årets skotrender är ganska varierande och du bör inte ha några problem att fylla på samlingen med heta nyheter, oavsett vilken stil du har. För dem som inte gillar de klassiska

högklackade skorna men ändå vill boosta sin längd något, finns det trendiga varianter av sneakers att kolla in.

Skor och tygpåsar

En annan “het” trend är miljövänlighet och tygpåsar, något som ser ut att bli en hållbar tanke och produkt. En ekologisk tygpåse med tryck fulländar många olika stilar, då de finns i mängder av olika designs, färger och tryck. Det är inte längre enbart enkla och naturfärgade tygpåsar som går att få i miljövänlig linje. Du hittar allt från tygpåsar som passar till shoppingen, stranden och även mer häftiga eller stilrena designs, så att du till och med kan matcha din nya tygpåse med dina favoritskor.

Skor vi får se mycket av i år

Men tillbaka till skotrender och de skor vi kan förvänta oss att enkelt hitta i affärer eller se vandra omkring längs shoppinggatorna.

  • Sneakers. Som tur är ser vi inga tecken på att man kommer behöva lägga sina sneakers på hyllan på ett bra tag. Sneakers är en favorit bland många och populära modeller är nu platform Sneakers, vilket är sneakers med platåsula. Vi ser även mycket Chunky Sneakers eller Dad Sneakers, som i stort sett innebär sneakers med ytterst klumpig sula, och som påminner om 90-talets sneakers.
  • Transparenta/Genomskinliga detaljer. En lite rolig trend är transparenta eller genomskinliga detaljer på skorna, framförallt på sandaler. Här kan du hitta transparenta detaljer i form av såväl klackar som remmar, och även i transparenta kulörer som exempelvis nude.
  • Sandaler med Platform/Platå & Kilklack. För dig som gillar att komma upp lite i längd men inte vill ha de klassiska svårburna klackarna, så finns det massor av sandaler att välja mellan i vår och sommar. Platform-sandaler finns i alla möjliga stilar, och är alltså sandaler med en platåklack som ger ett mer avslappnat och vardagligt intryck än de klassiska klackskorna. Det går fortfarande att hitta gott om kilklackar i affärerna så du kan klä dig lite mer festligt och komfortabelt på samma gång.

Det finns givetvis mängder av nya och hållbara trender att välja mellan när du ger dig ut på skojakt, men här fick du förhoppningsvis åtminstone lite försmak på vad som komma skall.