Menu

Skomärket Louboutin

Det franska skomärket Louboutin är en gigant bland världens alla modehus, trots att den första butiken öppnade så sent som i början på 1990-talet. Skorna utmärks framförallt av utsökt design och

Röda klackskor med röd sula

att samtliga modeller har en röd sula. Ett annat kännetecken är ett mycket högt pris, vilket gör att ett par Louboutin får förbli en dröm för många människor. Andra väljer att låna pengar för att köpa drömskorna. Detta är självklart inte det optimala alternativet, eftersom en missad månadsbetalning kan få konsekvenser. Att lära sig vad som händer när det kommer ett brev från inkasso är nåt man kan läsa om istället för att uppleva. Ett bättre alternativ är att spara ihop pengarna själv eller kanske välja en modell från tidigare års kollektioner.

En stor del av Louboutins framgångar beror på att många kända kvinnor valt att bära de lätt identifierbara skorna vid offentliga tillfällen. Välbevakade evenemang i stil med Oscarsgalan är exempel på såna tillfällen, och skor och accessoarer syns ofta på röda mattan. Faktum är att det som gästerna har på sig (och från vilken klädskapare) inte sällan får minst lika mycket uppmärksamhet som de filmer de varit med. Detta betyder naturligtvis att den här typen av galor är ett lysande tillfälle för designers att associeras med “rätt” berömdhet. Sarah Jessica Parker och Jennifer Lopez är två kända kvinnor som ofta setts i Louboutin-skor. Den allra första kunden i Louboutins i den ursprungliga Paris-butiken var redan det en känd person: Prinsessan Caroline av Monaco. Märkets grundare, Christian Louboutin, hade då redan hunnit göra sig ett namn som designer åt andra modehus. Många av kunderna var därför redan inställda på att det exklusiva utbudet i den nyöppnade butiken skulle vara något alldeles speciellt i fråga om originalitet och kvalitet.

Skådespelerska på röda mattan