Menu

Långa dagar i högklackat – tips och tricks

Vill man vara fin får man lida pin, säger det gamla talesättet och tydligen finns studier som visar på att de flesta klarar av att gå i klackar i cirka en timme och nästan sju minuter innan det börjar

Klackar behöver inte göra ont

smärta om de små fötterna. Idag finns dock praktiska lösningar för alla de som går i högklackat hela dagarna och riskerar att få ömmande fötter. Först och främst bör man tänka på att köpa skor i rätt storlek, varken du eller skon mår bra av att den är för stor eller för liten. Vissa klackar är även behagligare än andra, exempelvis en blockklack är mycket skonsammare än en stilettklack, och en låg är oftast skönare än en hög.

Många vet att om man exempelvis skall besöka Konferenslokaler stockholm kommer man antagligen inte kunna ta av sig skorna på hela dagen. Men då kan man välja att lägga in en iläggssula vilka är speciellt utformade för alla som använder klackar. Dessa iläggssulor är mjuka och dämpar när man har höga klackar. Sulan är tillverkad i en gel som gör att trampdynan avlastas av fotvalvet och foten glider inte i skon. Sådana bör alla prova som använder höga klackar. Alternativt kan man alltid hitta en trevlig person som man kan hänga lite nonchalant på, eller så kanske det finns en kontorsstol med hjul på som en kollega kan skjutsa en på dagen lång, eller tills smärtan inte längre är outhärdlig! Det finns många olika alternativ, dock är det bäst att öva på att gå i klackar. Ju mer man använder klackar desto mer van blir man och det gör då inte heller lika ont. Det är en bra idé att prova sig fram och hitta en typ av klack som man gillar och tycker är skönare än andra typer.

Höga klackar

Ta av dig klackarna

Ett annat tips är att alltid till att ha ett par platta skor eller tofflor i väskan då man känner att det gör för ont att ha på sig klackarna. Ibland vill man dansa och vara lite galen, vilket kan vara svårt i ett par höga klackar, och då passar det utmärkt att byta till ett par fina ballerina eller tofflor. Det är ingen i slutet av en fest som bryr sig om du byter skor. Dina vänner ser nog hellre att du har kul och dansar än sitter och har ont i ett hörn. Det finns många fina alternativ idag, till och med små nätta skor som kan vikas ihop så de får plats i den lilla aftonväskan. Det är hur bra som helst! Njut varje minut av både snygga klackar men även av att dina fötter inte behöver göra ont hela kvällen. Och du, känner du inte alls för att ha klackar, bär då inte klackar! Det är du som skall var bekväm och inte ha ont, det är nog ingen som är glad och välkomnar Hallux valgus!