Menu

Bästa sportskorna i stan – så väljer du

Vilka är de bästa märkena för vanliga gymnastikskor? Ska du använda skorna till vardags, till jobbet och när du går ut finns det många streetmärken att välja bland. Det finns flera snygga billiga Nike skor på marknaden runt 500-lappen i allt från svart och rödtill neonfärg. Andra märken i ungefär samma prisklass är klassiska Adidas med de välkända tre ränderna på vit bakgrund som aldrig går ur tiden. Gamla rivalen Puma är en annan klassiker som har stilrena skor för alla typer av aktiviteter.

Modet

För dig som vill hänga med i det senaste när det gäller sneakers, design och trender har Metro Mode gjort en lista med höstens nyheter. På damsidan är sammet en stor trend liksom stilrent 1200px-new_balance_750v1och vitt, något som svenska modedesigners är bra på. Ett svenskt märke som hypas just nu är Eytys som kommer med en ny modell i höst. De öppnade även en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm tidigare i år. Amerikanska skatemärket Vans fyller 50 år och firar med nya modeller. Plattformssulor är också något vi ser i höst hos exempelvis Puma. Mockasneakers utan snörning ser vi överallt och Nike Air satsar på en originell stickad modell. I den dyrare prisklassen ser vi den franska designern Isabel Marant med snygg kardborreknäppning. Annars återkommer de höga ”Spice Girls”-skorna hos märken som Ganni, lagom så här 20 år efter deras storhetstid. Något som syns allt mer är också guld och silverdetaljer på rena vita gymnastikskor.

Männens alternativ
För män är utbudet också stort med slipad mocka, och klassiskt läder i färgerna brunt, svart och grått. Metro Mode Man har tagit fram sneakers som stilmässigt liknar dammodet med klassiska modeller och mocka utan snörning. Det som sticker ut i kategorin storstadssneakers är lyxiga Gucci med en vit sko och klassiska ränder, billigare men snygga VANS och Adidas Gazelle som både finns för herr och dam i det trendiga mocka. King Magazine listar också sina favoriter för hösten: Vi har återigen Adidas Gazelle i svart, prisvärda Massimo Dutti i en av höstens trender brända toner och mer avskalat, dyrare men snygga Bruno Cucinelli för 5600kr.